MsZ jednohlasne odobrilo zrušenie Mestského kultúrneho strediska

13.10.2011 Medzilaborce

Medzilaborce 12. októbra (TASR) - Mestské zastupiteľstvo (MsZ) v Medzilaborciach odobrilo v týchto dňoch počas svojho zasadnutia zrušenie Mestského kultúrneho strediska (MsKS). Príspevková organizácia miestnej samosprávy funguje od roku 1990, s oficiálnym ukončením jej činnosti bez právneho nástupcu sa ráta od 1. januára 2012. Radnica chce v súvislosti s týmto rozhodnutím dosiahnuť úspory v mestskej pokladnici, k prepúšťaniu súčasných zamestnancov MsKS by v nadväznosti na budúcoročné zmeny dôjsť nemalo.
Za zrušenie príspevkovej organizácie mesta zahlasovalo počas utorňajšieho (11.10.) zasadnutia MsZ všetkých 13 poslancov mesta.
\"Dôvodom navrhovaného zrušenia príspevkovej organizácie Mestské kultúrne stredisko je úspora finančných prostriedkov z dôvodu možnosti efektívnejšie spravovať veci zverené vyššie uvedenej organizácii,\" uvádza sa v dôvodovej správe k schválenému uzneseniu.
Vedúci Odboru vnútornej správy Mestského úradu v Medzilaborciach Peter Pačuta konkretizoval, že pôjde napríklad o úsporu na energiách. MsKS sídlilo doteraz okrem priestorov magistrátu aj v múzeu na ulici A. Warhola, po novom by mali vykonávať jeho zamestnanci svoju pracovnú náplň už iba v kanceláriách radnice.
\"Ušetríme aj na platoch prechodom zamestnancov do štruktúry mesta,\" doplnil Pačuta s tým, že nikto zo štyroch súčasných pracovníkov kultúrnej organizácie by nemal po jej zrušení stratiť zamestnanie. \"Žiaden zo zamestnancov nepríde o prácu, prejdú pod odbor sociálnych vecí, školstva, kultúry a športu.\"
 

Vyberte región